wtorek, 28 sierpnia 2012

Biszkopt "Raffaello"

Rodzaj przepisu: Ciasta Rodzaj kuchni: Polska Rodzaj przygotowania: Na zimno SKŁADNIKI: CIASTO: 6 jajek, 6 kopiastych łyżek mąki pszennej, 6 kopiastych łyżek cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, NADZIENIE: 1/2 litra śmietany kremówki, 20 dag wiórek kokosowych, 2 białe czekolady, 2 "Śnieżki", 1 paczka migdałów. CIASTO: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem, powoli dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku ok. 30 minut. Wystudzić. NADZIENIE: 1/4 litra śmietany kremówki zmiksować z 2 "Śnieżkami" i wyłożyć na biszkopt. Resztę kremówki zmiksować z 2 rozpuszczonymi na parze czekoladami. Dodać 15 dag wiórek kokosowych i wyłożyć na pierwszą masę. Powciskać migdały i posypać resztą wiórków kokosowych.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz