wtorek, 28 sierpnia 2012
Biszkopt "Raffaello"
Rodzaj przepisu: Ciasta
Rodzaj kuchni: Polska
Rodzaj przygotowania: Na zimno
SKŁADNIKI:
CIASTO:
6 jajek,
6 kopiastych łyżek mąki pszennej,
6 kopiastych łyżek cukru,
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
NADZIENIE:
1/2 litra śmietany kremówki,
20 dag wiórek kokosowych,
2 białe czekolady,
2 "Śnieżki",
1 paczka migdałów.
CIASTO:
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem, powoli dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku ok. 30 minut. Wystudzić.
NADZIENIE:
1/4 litra śmietany kremówki zmiksować z 2 "Śnieżkami" i wyłożyć na biszkopt. Resztę kremówki zmiksować z 2 rozpuszczonymi na parze czekoladami. Dodać 15 dag wiórek kokosowych i wyłożyć na pierwszą masę. Powciskać migdały i posypać resztą wiórków kokosowych.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz