wtorek, 28 sierpnia 2012
Pierogi Ruskie
Pierogi ruskie
Rodzaj przepisu: Inne
Rodzaj kuchni: Rosyjska
Rodzaj przygotowania: Gotowane
SKŁADNIKI:
CIASTO:
40 dag mąki,
1 jajo,
woda,
sól.
NADZIENIE:
35 dag twarogu,
75 dag ziemniaków,
2 cebule,
1 łyżka tłuszczu,
10 dag słoniny,
sól,
pieprz.
Ziemniaki wymyć, włożyć do wrzącej wody, ugotować w mundurkach, przestudzić, obrać, przecisnąć przez maszynkę razem z serem. Cebulę obrać, opłukać, pokroić w drobną kostkę, podsmażyć, wymieszać z serem i ziemniakami, dodać sól i pieprz. Zagnieść ciasto i formować pierogi. Ugotować.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz