wtorek, 28 sierpnia 2012
Zapiekanki domowe
Zapiekanki domowe
Składniki
• 2 bagietki/ 4 podłużne bułki
• 60 dag. pieczarek
• 2 duże cebule
• 2 łyżki oleju
• 20 dag. szynki ,np. piersi z indyka
• 1 pęczek szczypiorku
• 40 dag. sera żółtego
• ketchup
• majonez
• margaryna/ masło
• sól
• pieprz
Opis przygotowania
Bułki przeciąć na pół, każdą część posmarować odrobiną margaryny- uciskając miąższ. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu z drobno pokrojoną w kosteczkę cebulką. Przyprawić. Na każdej bułce położyć plasterek szynki,sporo pieczarek (wylać z patelni sok, który puściły) i posypać obficie startym serem żółtym. Piec w piekarniku 10-15 minut. Na koniec polać ketchupem, majonezem i posypać szczypiorkiem. SMACZNEGO:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz