wtorek, 28 sierpnia 2012

Zapiekanki domowe

Zapiekanki domowe Składniki • 2 bagietki/ 4 podłużne bułki • 60 dag. pieczarek • 2 duże cebule • 2 łyżki oleju • 20 dag. szynki ,np. piersi z indyka • 1 pęczek szczypiorku • 40 dag. sera żółtego • ketchup • majonez • margaryna/ masło • sól • pieprz Opis przygotowania Bułki przeciąć na pół, każdą część posmarować odrobiną margaryny- uciskając miąższ. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w plasterki i podsmażyć na tłuszczu z drobno pokrojoną w kosteczkę cebulką. Przyprawić. Na każdej bułce położyć plasterek szynki,sporo pieczarek (wylać z patelni sok, który puściły) i posypać obficie startym serem żółtym. Piec w piekarniku 10-15 minut. Na koniec polać ketchupem, majonezem i posypać szczypiorkiem. SMACZNEGO:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz