wtorek, 28 sierpnia 2012
Ciepłe lody - przepis
Ciepłe lody
Składniki
• 250 ml słodkiej, schłodzonej śmietanki 30% tł.
• 1 łyżka cukru pudru
• 300 ml schłodzonego mleka
• 1 Krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera
• 1 Sos deserowy czekoladowy Dr. Oetkera
Opis przygotowania
Sposób przygotowania: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wsypać zawartość torebki, miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. Do pucharków nakładać łyżką do lodów dwie gałki Kremu Toffi na przemian z dwiema gałkami bitej śmietany. Deser polać sosem czekoladowym, ewentualnie posypać orzechami, ozdobić rurkami waflowymi. Podawać od razu po przygotowaniu. Kremu i bitej śmietany wystarcza na 6 porcji.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz