wtorek, 28 sierpnia 2012

Ciepłe lody - przepis

Ciepłe lody Składniki • 250 ml słodkiej, schłodzonej śmietanki 30% tł. • 1 łyżka cukru pudru • 300 ml schłodzonego mleka • 1 Krem do tortów o smaku toffi Dr. Oetkera • 1 Sos deserowy czekoladowy Dr. Oetkera Opis przygotowania Sposób przygotowania: Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Do wysokiego naczynia wlać schłodzone mleko, wsypać zawartość torebki, miksować przez chwilę na najniższych, a następnie przez 2 minuty na najwyższych obrotach. Do pucharków nakładać łyżką do lodów dwie gałki Kremu Toffi na przemian z dwiema gałkami bitej śmietany. Deser polać sosem czekoladowym, ewentualnie posypać orzechami, ozdobić rurkami waflowymi. Podawać od razu po przygotowaniu. Kremu i bitej śmietany wystarcza na 6 porcji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz